СЕРДИКА БЪЛГАРИЯ е сред най-големите и модерни български млекопреработвателни компании - традиционен производител на кисело и прясно мляко, сирене и кашкавал от краве, овче и биволско мляко. Понастоящем дружеството разполага с две производствени предприятия в градовете Сливен и Нова Загора.

Основен предмет на дейност на дружеството е изкупуването на сурово краве и овче мляко и преработката му в млечни продукти, които отговарят на най-високите хигиенни и санитарни стандарти на Европейския съюз. Компанията ползва модерни технологии и прилага най-високите световни стандарти за добри хигиенни и производствени практики в хранително-вкусовата промишленост.  В действие са и системи за управление на качеството ISO 9001:2008 и HACCP. 

Политиката на компанията е да поддържа безупречно качество на продуктите, спазвайки българската производствена традиция. Собствените ни марки МАРКЕЛИ, МЛЕЧЕН ПЪТ, ВИТЕЛА, ЕЛИЦА и ПИЦАРЕЛА са известни и наложени на пазара, а някои от продуктите са носители на редица награди от престижни международни и национални конкурси и изложения.

Продуктите на компанията са добре познати и в страните от Близкия и Средния изток, а така също износ е осъществяван и САЩ, Австралия и редица европейски държави.

СЕРДИКА БЪЛГАРИЯ е утвърден, уважаван и предпочитан партньор за професионалистите в бранша.


Знаете ли че... 200 мл чаша прясно мляко доставя повече от половината от препоръчителния дневен прием на калций за дете на възраст 4-6 години.
Български производител на млечни продукти от краве, овче и биволско мляко.